Digitale gereedschapskist 6 maand - Wiskunde 2de middelbaar : A - stroom
in WiskundeOver deze les
Hey beste vriendjes van de wiskunde,
Welkom op de digitale gereedschapskist van Bijles After School. Samen gaan we de wondere wereld van de wiskunde verkennen.
Onze digitale gereedschapskist voor wiskunde bestaat uit verschillende modules. Die elk bestaan uit video's, samenvattingen en oefeningen.
De digitale gereedschapskist vertrekt altijd van wat gekend is, want zonder goede fundamenten stort een gebouw in. Daarom is ieder module onderverdeeld in een basis en verdieping.
Er kan zelf gekozen worden om te starten met de basis of toch maar door te gaan naar de verdieping. In de basis video worden de fundamenten gelegd om iedere verdiepende oefening of materie te kunnen oplossen.
Indien er iets niet duidelijk is , kunnen jullie altijd terecht bij ons voor ondersteuning. Dit is in het pakket in begrepen.
'' LATEN WE SAMEN VAN MIN , EEN PLUS MAKEN ''
Opmerkingen (0)
Rekenen met breuken zal naarmate van tijd meer en meer aanbod komen. Om er voor te zorgen dat iedere leerling een goede opfrissing krijgt van deze module gaan we enkele belangrijke zaken herhalen in deze basis module :
1. Wat is een breuk ?
2. Hoofd eigenschap breuk
3. Vereenvoudigen van breuken
De rekenregels die we alreeds kennen bij gehele getallen , kunnen we ook toepassen bij rationale getallen. Denk maar aan commutatief, associatief, neutraal element, opslorpend element, distributief,...
Zoals jullie alreeds weten bestaat uit een breuk uit een teller en noemer.Bij de verzameling van der rationale getallen moeten zowel de teller als de noemer behoren tot de verzameling van de gehele getallen, waar de noemer nooit nul mag zijn. Een goede afspraak is om altijd de volledig waarde te bepalen van de breuk m.a.w. het toestandsteken die voor de breukstreep staat.
Tijdens deze video gaan we hier o.a. dieper op in.
Eén van de algebraïsche bewerkingen is een vermenigvuldiging. Wanneer we de uitkomst bepalen van een vermenigvuldiging bij breuken bestaat die altijd een waarde ( toestandsteken positief of negatief ). Hierbij passen we dezelfde rekenregels toe als bij gehele getallen. Om nu de absolute waarde te bepalen van onze uitkomst passen we een rekenregel toe voor breuken.
Vergeet niet, net zoals bij optellen en aftrekken van breuken moeten we eerst de breuk vereenvoudigen om het zo simpel mogelijk voor te stellen.
