0494621687
info@bijlesafterschool.be

Faalangst bij een toets of examen

Created by Ruben in 13 jan. 2023
Share

Faalangst is een veelvoorkomend probleem bij leerlingen tijdens examens en toetsen. Het is een normale reactie te voelen tijdens deze momenten, maar voor sommige leerlingen kan de angst om te falen te groot zijn dat het hun prestaties beinvloedt. Faalangst kan leiden tot symptomen zoals, angst, spanning, onderzekerheid , slecht slapen , eet - en concentratieproblemen. Gelukkig zijn er manieren om faalangst onder controlere te houden of zelfs te verminderen. 


Wanneer u ons naar ondersteuning vraagt, helpen wij ook de leerling zijn faalangst te overwinnen. Dit doen door :

A. Creëeren van een veilige omgeving

Dit kunnen we zowel aan huis als online doen. We zorgen er voor dat iedere leerling zich comfortabel voelt om vragen te stellen en hun angst(en) te bespreken. 

B, Feedback
Tijdens het doorlopen van de bijlessen, wordt er regelmatige positieve feedback gegeven aan de leerling die zorgt voor een grotere zelfwaardering en vermindering van angst(en). 

C. Studieplan

''Een voorbereide leerling is er twee waard''. Een leerling die goed voorbereid is op een examens of toetsen, gaat beter om met de tijd en leidt ook tot een efficiëntere aanpak. De reden hiervoor is zijn baggage is beter uitgerust om succes te behalen. Het benadrukt het belang van voorbereiding, planning, organisatie in het slagen voor examens en toetsen, 

D. Oefenen
Bijlessen bieden de mogelijkheid om vaardigheden te oefenen, waardoor leerlingen zich voorbereiden op toekomstige toetsen/examen en zich meer zelfverzekerd voelen. 

E. Luisterend oor

Door naar iemand te luisteren, kunnen wij helpen bij het identificeren van de oorzaken van angst en bij het vinden een oplossing voor het probleem. 


Het is belangrijk om te onthouden dat iedere leerling anders is en dat er geen ''één maat past alles" oplossing is, dus wij staan ten alle tijde klaar voor een individuele aanpak.
Comments (0)

Share

Share this post with others

Van een min naar een plus : samen maken we leren terug leuk !

Van een min naar een plus : samen maken we leren terug leuk !

Is uw kind verdwaald in de wereld van wiskunde, wetenschappen, economie of talen ? Bijles After School transformeren we elke studie uitdaging in een avontuur vol ontdekking. Zeg vaarwel tegen de verveling en hallo tegen HELDERHEID !